Zapamti me
Prijava

Održan sastanak sa predsjednikom Hrvatskog rukometnog saveza

HRS vijest_1

 

Dana 12.05.2015. u Dugom Selu ugostili smo predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza gosp. Sandija Šolu, koji je nedavno ponovno izabran na ovu funkciju.

Povod susretu kojem su bili nazočni predsjednik RSZŽ-a Miroslav Ivić i dopredsjednik RSZŽ-a Branko Radošević, glavni tajnik Ivan Plašić, član UO Zvonko Barilić i voditelj natjecanja Nenad Plašiću, bila je aktualna problematika u rukometu te upoznavanje predsjednika HRS-a Šolu s radom Rukometno saveza Zagrebačke županije koji je po broju licenciranih igrača-ica (1658) i aktivnih klubova (26) najveći u Hrvatskoj. 

Predsjednik Miroslav Ivić iznio je kratak sažetak rada Rukometnog saveza Zagrebačke županije te problematiku koja se tiče rada i djelovanja klubova. Između ostalog to je problem visine kotizacija i načina plaćanja sudaca i službenih osoba s obzirom da je došlo do primjedbi od strane klubova koji ukazuju da ne mogu dobiti izvješće utrošenih sredstava od strane Udruge hrvatskih rukometnih sudaca te da zbog toga dolazi do pretplaćivanja navedenih sredstava. Zatim bilo je riječi o financiranju i načinu organizacije završnica prvenstva Hrvatske za mlađe dobne skupine koje trenutno financijski u potpunosti pada na teret klubova, a moguće rješenje vidi se u povećanju kotizacija svim klubovima koji se natječu u državnim ligama.

Licenciranje trenera i organizacija školovanja istih veliki je problem većine klubova a isto tako i središnji seminar rukometnih trenera koji je za sve klubove izuzetno financijsko opterećenje.

Iznesen je i prijedlog da se regija Zagreb podijeli na dvije regije (prva bi bila grad Zagreb i Karlovačka županija,a druga Zagrebačke županija i Sisačko-moslavačka županija) s obzirom na aktivnost velikog broja klubova u ovim županijama. Također, sudionici sastanka dotaknuli su se i pitanja medija (internet portali, televizija, novine, itd.) koji, prema njihovom mišljenju, nedovoljno pokrivaju događanja iz područja rukometa, niti kontinuirano prate rezultate i aktivnosti klubova. S obzirom na iskustvo u vođenju velikog broja natjecanja u našem Savezu, izražen je interes za vođenjem 3. Hrvatske rukometne lige Središte (muški i žene).

Na kraju sastanka predstavnici RSZŽ-e uručili su gosp. Šoli knjigu o djelovanju Rukometnog saveza Zagrebačke županije u periodu od 2001. do 2011. godine.

  

Ostale vijesti

Pravilnik o prikupljanju, obradi i korištenju, te zaštiti osobnih podataka fizičkih osoba 23.05.18 - Poštovani, dana 23.05.2018. godine UO RSZŽ donio je "Pra...
Sretan Uskrs 31.03.18 -
Novi glasnici na web stranici 22.03.18 -   Poštovani posjetitelji RSZŽ, zbog tehničkih ...
Prijateljska utakmica regije RSZŽ i regije Zagreb 19.03.18 -   U Dugom Selu (GSD) dana 17.03.2018.god. odigrana je...
Regionalno kontrolno okupljanje ml.kadetkinja '02 i djevojčica '04 u organizaciji RSZŽ i HRS 21.02.18 -   U Rugvici (dvorana OŠ) se je 25.02.2018. održalo ...
Popis predstavnika u skupštini RSZŽ i prijedlozi za predsjednika 17.11.17 - Temeljem dospjele dokumentacije od strane klubova i udruga čl...
Regionalno kontrolno okupljanje djevojčica '04 u organizaciji RSZŽ i HRS 06.11.17 -   U Dugom Selu (OŠ I.Benković) će se 12.11.2017. o...

Rukometni savez Zagrebačke županije

  • Аure Dubenika 2, 10370 Dugo Selo
  • Fax: 01/410-2906
  • Web: www.rszz.info