Zapamti me
Prijava

Održan sastanak Hrvatskog rukometnog saveza i Rukometnog saveza Zagrebačke županije

Na inicijativu Rukometnog saveza Zagrebačke županije dana 14.11.2018. u prostorijama našega Saveza održan je sastanak sa predstavnicima Hrvatskog rukometnog saveza - predsjednikom Tomislavom Grahovcem i glavnim tajnikom Damirom Poljakom. Ispred Rukometnog saveza Zagrebačke županije nazočili su predsjednik Miroslav Ivić, izvršni tajnik Nenad Plašić i glavni tajnik Zvonko Barilić, a ujedno je nazočio i dožupan Zagrebačke županije Hrvoje Frankić.

 
Povod ovom sastanku bio je upoznati Hrvatski rukometni savez sa djelovanjem Rukometnog saveza Zagrebačke županije koji trenutno ima 1436 registriranih igrača, 165 službenih osoba te je drugi Savez po veličini u Hrvatskoj. Savez kroz svoja natjecanja (10 liga) okuplja preko 100 ekipa te obuhvaća područje Zagrebačke županije, grada Zagreba, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Bjelovarsko-bilogorske županije, Varaždinske županije, Koprivničko-križevačke županije. Također, Rukometni savez Zagrebačke županije početkom 2016. godine pokreće inicijativu za stručno osposobljavanje trenera rukometa u suradnji sa Sportskim učilištem iz Zagreba. Kroz tri obrazovne skupine program je do sada upisalo preko 100 polaznika i polaznica.
Isto tako istaknuta je problematika koju Savez i klubovi imaju u svome radu i djelovanju: troškovi organizacije natjecanja i zakonske regulative, sustav natjecanja, organizacija državnih liga i plasmani na završnice PH, problematika liječničkih pregleda, regionalne reprezentacije, medijska popraćenost rukometa.
 
Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza svjesni su gore navedenih problema, ali isti su i vezani uz novi Zakon o sportu, sustav financiranja sporta koji nije definiran i ostalim problemima vezanima uz sport. U raspravi je sudjelovao i dožupan Hrvoje Frankić koji je istaknuo nedefiniranost i neusklađenost važeće zakonsko - radne regulative koje imaju odraz na funkcioniranje klubova, a iz kojih  proizlaze svi refleksi odgovornosti i ozbiljnosti situacije na rukovođenja u klubovima. 
 
U svrhu rješavanja gore navedenih problema prihvaćen je prijedlog predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza gosp. Grahovca da Rukometni savez Zagrebačke županije pokrene inicijativu prema ostalim Savezima sa konkretnim prijedlozima sa ciljem rješavanja istih.
Na kraju sastanka glavni tajnik Rukometnog saveza Zagrebačke županije gosp. Barilić uručio je gostima prigodne poklone.
 


 

Ostale vijesti

Održano okupljanje vratarki 2004/05. i 2006/07. god. 21.06.20 - U Sv. Nedelji (Sportska dvorana Rakitje) je 20.06.2020. održa...
Obavijest SDUŠ-a o održavanju treninga 11.05.20 - Dragi prijatelji rukometa,   prenosimo Va...
Čestitka povodom Međunarodnog praznika rada 30.04.20 - Povodom 1. svibnja - Međunarodnog praznika rada, upućujemo V...
Prijave za potporu očuvanja radnih mjesta 20.04.20 - Temeljem Odluke o potpori za očuvanje radnih mjesta u sus...
Sretan Uskrs 08.04.20 - Dragi rukometni prijatelji, u ovoj neočekivanoj situaciji...
Ostanite doma 02.04.20 - Budite pozitivni, čuvajte svoje zdravlje i OSTANITE DOMA!&nbs...
2.Odluka o obustavi natjecanja RSZŽ 28.03.20 - Poštovani prijatelji rukometa,   s obzir...

Rukometni savez Zagrebačke županije

  • Zagrebačka 5, 10370 Dugo Selo
  • Fax: 01/410-2906
  • Web: www.rszz.info