Zapamti me
Prijava

Održan sastanak s predstavnicima Zagrebačkog rukometnog saveza

Sastanak sa ZRS_1

Dana 20. veljače 2019. godine održan je u Dugom Selu radni sastanak predstavnika Rukometnog saveza Zagrebačke županije i Zagrebačkog rukometnog saveza.

Teme sastanka bili su problemi s kojim se klubovi i Savezi svakodnevno susreću u rukometnom sportu s prijedlogom mjera za poboljšanje. Iz dijaloga je proizašao i radni materijal koji će biti proslijeđen ostalim županijskim rukometnim savezima, i nakon njihovih očitovanja i prema HRS-u.

Naglasak je stavljen na troškove (sudački) organizacije natjecanja i zakonskom regulativom koja to prati, te aktivnim sudjelovanjem u donašanju novog Zakona o sportu. Razmatrana je različitost sustava natjecanja državnih liga mlađih dobnih skupina i nameće se problem broja sudionika, trajanja natjecanja i smisao samih završnica. Uočena je problematika liječničkih pregleda mlađih dobnih skupina i predloženo je priznavanje liječničkih pregleda obiteljske medicine ili školskih liječnika (ujednačenost sa školskim sportom). Prijedlog je i natjecateljska aktivacija neparnih godišta mlađih dobnih skupina do kategorije mlađih kadeta, prvenstveno kroz županijske lige. Istaknuto je da se razmotri dosadašnji oblik održavanja kampova HRS-a i njihova funkcija, kroz kontinuirano održavanje regionalnih okupljanja, te završnog okupljanja stvarno najboljih. To iziskuje novi oblik organizacije stručnog vodstva (stručni timovi, koordinatori – instruktori).

Prisutna je i različitost u tretmanu školsko – studentskog sporta prema natjecateljskom sportu (rukometu), prije svega kroz samu financijsku pokrivenost natjecanja i završnica.

Ukazano je i na ukupnu slabu medijsku pokrivenost rukometnog sporta (osim muške  reprezentacije).

I na kraju s obzirom na koncentraciju kvalitete rukometnih klubova mlađih dobnih skupina predloženo je izdvajanje klubova Zagrebačke županije u zasebnu regiju u muškoj konkurenciji (u ženskoj konkurenciji je već realizirano). 

Ostale vijesti

Održano okupljanje vratarki 2004/05. i 2006/07. god. 21.06.20 - U Sv. Nedelji (Sportska dvorana Rakitje) je 20.06.2020. održa...
Obavijest SDUŠ-a o održavanju treninga 11.05.20 - Dragi prijatelji rukometa,   prenosimo Va...
Čestitka povodom Međunarodnog praznika rada 30.04.20 - Povodom 1. svibnja - Međunarodnog praznika rada, upućujemo V...
Prijave za potporu očuvanja radnih mjesta 20.04.20 - Temeljem Odluke o potpori za očuvanje radnih mjesta u sus...
Sretan Uskrs 08.04.20 - Dragi rukometni prijatelji, u ovoj neočekivanoj situaciji...
Ostanite doma 02.04.20 - Budite pozitivni, čuvajte svoje zdravlje i OSTANITE DOMA!&nbs...
2.Odluka o obustavi natjecanja RSZŽ 28.03.20 - Poštovani prijatelji rukometa,   s obzir...

Rukometni savez Zagrebačke županije

  • Zagrebačka 5, 10370 Dugo Selo
  • Fax: 01/410-2906
  • Web: www.rszz.info