Zapamti me
Prijava

Dopis prema Stožeru Civilne zaštite Zagrebačke županije

Internet

Danas je Rukometni savez Zagrebačke županije uputio dopis prema Stožeru Civilne Zagrebačke županije zbog problematike klubova Zagrebačke županije da se u epidemiološkim mjerama školske sportske dvorane zabrane za najam i korištenje sportskim klubovim u izvan školskim terminima već ih mogu koristiti isključivo učenici u školskoj nastavi.

Prenosimo dopis u cijelosti:

Poštovani gospodine načelniče,
 
javljamo Vam se u ime Rukometnog saveza Zagrebačke županije, obzirom da se u epidemiološkim mjerama školske sportske dvorane zabranjene za najam i korištenje sportskim klubovima u izvan školskim terminima, već ih mogu koristiti, samo i isključivo, učenici u školskoj nastavi.
 
Svjesni situacije i potrebe za provođenjem svih propisanih mjera ali, neosporno je, da su najviše upravo učenici te iste škole članovi, u ovom slučaju rukometnih klubova, ti koji organizirano i po propisanim mjerama koriste iste te školske sportske dvorane, kao i za vrijeme nastave tjelesnog odgoja. Tek manji dio članova u rukometnim klubova su iz seniorskog uzrasta koji koriste dvorane organizirano, pod nadzorom i po propisanim mjerama.
 
U sredinama gdje je pak vlasništvo podijeljeno između lokalne sredine (grad/općina) i škole, korištenje dvorane za sportske (rukometne) klubove, uz sve preporučene epidemiološke mjere nije upitna.
Ovime se naš dvoranski rukometni sport u Zagrebačkoj županiji, neselektivno, i u manjim sredinama, marginalizira i praktično guši. To je zapravo obezvređivanje rada u klubu, te zabrana i kraj rukometnog, ali i drugih dvoranskih, amaterskih sportova.
 
Ne dođe li do promjene odluke, rad u dijelu rukometnih klubova, prije svega u manjim sredinama, gdje su školske dvorane sve, bit će onemogućen i neće moći opstati, a sportski rad, sportska kultura i sve ono što sport dobro nosi, krahirat će. To bi bio veliki poraz sporta u manjim sredinama, zajednice, ali i društva u cjelini.
 
Stoga Vas molimo, da u Vašoj nadležnosti, sami ili u konzultaciji s nacionalnim Stožerom, sagledate donesenu odluku, odnosno preporuku, i da se omogući rukometnim, sportskim klubovima najam i korištenje školske dvorane.
 
Sva djeca, treneri, rukometni djelatnici i svi članovi rukometne, sportske zajednice bit će Vam zahvalni i spremni provoditi preporučene preventivne epidemiološke mjere.
Hvala Vam!
 
Predsjednik

Miroslav Ivić, v.r.

Glavni tajnik

Zvonko Barilić, v.r.

  
Attachments:
Download this file (010-Dopis stožeru.pdf)Dopis stožeru

Ostale vijesti

Održana edukativno informatička radionica 26.09.20 - Rukometni savez Zagrebačke županije organizirao je i održao...
Poziv za upis u program osposobljavanja za poslove trenera/ice rukometa 21.09.20 -   Sportsko učilište u suradnji i za potrebe Rukomet...
Obilježavanje Europskog tjedna sporta 20.09.20 - Poštovani,   U razdoblju od 23. do 30. rujna uob...
Sastanak predstavnika klubova 1.HRL za žene vezano na sadržaje Propisnika i Propozicija za sezonu 2020/21 14.09.20 - Dana 02.09.2020.g. u Dugom Selu održan je sastanak predstavni...
Dopis prema Stožeru Civilne zaštite Zagrebačke županije 08.09.20 - Danas je Rukometni savez Zagrebačke županije uputio dopis pr...
Održano okupljanje vratarki 2004/05. i 2006/07. god. 21.06.20 - U Sv. Nedelji (Sportska dvorana Rakitje) je 20.06.2020. održa...
Obavijest SDUŠ-a o održavanju treninga 11.05.20 - Dragi prijatelji rukometa,   prenosimo Va...

Rukometni savez Zagrebačke županije

  • Zagrebačka 5, 10370 Dugo Selo
  • Fax: 01/410-2906
  • Web: www.rszz.info