Zapamti me
Prijava

Dopis prema Stožeru Civilne zaštite Zagrebačke županije

Internet

Danas je Rukometni savez Zagrebačke županije uputio dopis prema Stožeru Civilne Zagrebačke županije zbog problematike klubova Zagrebačke županije da se u epidemiološkim mjerama školske sportske dvorane zabrane za najam i korištenje sportskim klubovim u izvan školskim terminima već ih mogu koristiti isključivo učenici u školskoj nastavi.

Prenosimo dopis u cijelosti:

Poštovani gospodine načelniče,
 
javljamo Vam se u ime Rukometnog saveza Zagrebačke županije, obzirom da se u epidemiološkim mjerama školske sportske dvorane zabranjene za najam i korištenje sportskim klubovima u izvan školskim terminima, već ih mogu koristiti, samo i isključivo, učenici u školskoj nastavi.
 
Svjesni situacije i potrebe za provođenjem svih propisanih mjera ali, neosporno je, da su najviše upravo učenici te iste škole članovi, u ovom slučaju rukometnih klubova, ti koji organizirano i po propisanim mjerama koriste iste te školske sportske dvorane, kao i za vrijeme nastave tjelesnog odgoja. Tek manji dio članova u rukometnim klubova su iz seniorskog uzrasta koji koriste dvorane organizirano, pod nadzorom i po propisanim mjerama.
 
U sredinama gdje je pak vlasništvo podijeljeno između lokalne sredine (grad/općina) i škole, korištenje dvorane za sportske (rukometne) klubove, uz sve preporučene epidemiološke mjere nije upitna.
Ovime se naš dvoranski rukometni sport u Zagrebačkoj županiji, neselektivno, i u manjim sredinama, marginalizira i praktično guši. To je zapravo obezvređivanje rada u klubu, te zabrana i kraj rukometnog, ali i drugih dvoranskih, amaterskih sportova.
 
Ne dođe li do promjene odluke, rad u dijelu rukometnih klubova, prije svega u manjim sredinama, gdje su školske dvorane sve, bit će onemogućen i neće moći opstati, a sportski rad, sportska kultura i sve ono što sport dobro nosi, krahirat će. To bi bio veliki poraz sporta u manjim sredinama, zajednice, ali i društva u cjelini.
 
Stoga Vas molimo, da u Vašoj nadležnosti, sami ili u konzultaciji s nacionalnim Stožerom, sagledate donesenu odluku, odnosno preporuku, i da se omogući rukometnim, sportskim klubovima najam i korištenje školske dvorane.
 
Sva djeca, treneri, rukometni djelatnici i svi članovi rukometne, sportske zajednice bit će Vam zahvalni i spremni provoditi preporučene preventivne epidemiološke mjere.
Hvala Vam!
 
Predsjednik

Miroslav Ivić, v.r.

Glavni tajnik

Zvonko Barilić, v.r.

  
Attachments:
Download this file (010-Dopis stožeru.pdf)Dopis stožeru

Ostale vijesti

Zlatko Saračević (1961.-2021.) 22.02.21 - Jučer nas je napustio veliki čovjek i veliki sportaš - Zlat...
Čestit Božić i sretna Nova 2021. godina 24.12.20 - Rukometni savez Zagrebačke županije želi Vam čestit Boži...
Održan svečani prijem za brončane reprezentativke 23.12.20 - Dana 23. prosinca 2020. Rukometni savez Zagrebačke županije ...
Svečani prijem za brončane reprezentativke - Dora Krsnik i Josipa Mamić 22.12.20 - U srijedu 23.12.2020. u 10:00 sati Rukometni savez Zagrebačke...
Povijest je ispisana - BRONČANE RUKOMETAŠICE 21.12.20 - Hrvaska ženska seniorska reprezentacija zaokružila je svoj n...
Povijesni uspjeh ženske seniorske reprezentacije Hrvatske 16.12.20 - Jučerašnjom pobjedom protiv Njemačke i ulaskom u polufinale...
Izvještajna skupština RSZŽ 24.10.20 - Temeljem članka 23. i 24. Statuta Rukometnog saveza Zagrebač...

Rukometni savez Zagrebačke županije

  • Zagrebačka 5, 10370 Dugo Selo
  • Fax: 01/410-2906
  • Web: www.rszz.info